Αρχική » Endodiathermy TECAR

TECAR Endodiathermy

Το TECAR είναι μία θεραπευτική συσκευή η οποία δημιουργεί ένα βέλτιστο, τοπικό εν τω βάθει θερμικό αποτέλεσμα στην υπο θεραπεία περιοχή. Προκαλεί αγγειοδιαστολή, αύξηση της αιματικής ροής και του μεταβολικού ρυθμού. Οδηγεί σε μια υψηλότερη ελαστικότητα στους μαλακούς συνδετικούς ιστούς βελτιώνοντας την κινητικότητα. Επιπλέον, η τοπική αύξηση της θερμοκρασίας μειώνει τον μυικό τόνο, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον πόνο. Η διέγερση των νευρικών ινών που προκύπτει από την εφαρμογή αυξάνει την αγωγιμότητα τους κι έτσι παρέχεται στον ασθενή έντονη ανακούφιση από τον πόνο από την έναρξη της αποκατάστασης. Εφαρμόζεται κυρίως σε οξείς, υποξείς και χρόνιους τραυματισμούς του μυϊκού και σκελετικού συστήματος.

Μυϊκοί πόνοι, Τενοντίτιδα, Θυλακίτιδα, Πόνοι στο αρθρικό τόξο, Περιοστίτιδα, Διαστρέμματα, Μυϊκές κακώσεις, Οστικά οιδήματα αποτελούν ενδείξεις για την εφαρμογή της θεραπείας Tecar

Η συγκεκριμένη συσκευή TECAR χρησιμοποιείται από χιλιάδες γιατρούς, φυσικοθεραπευτές, χειροπράκτες και επαγγελματίες του αθλητικού χώρου (ομάδες ποδοσφαίρου – Bayern Μονάχου / Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Γερμανίας, χάντμπολ, μπάσκετ, σκι, formula1, ποδηλασίας, όμιλοι και εθνικές ομάδες), διαθέτουν δεκάδες συστάσεις από επαγγελματίες χρήστες, ασθενείς και αθλητές που εμπιστεύονται την άμεση αποτελεσματικότητα τους και συνοδεύονται από αρθρογραφία και μελέτες.